Erhverv

Udvalgte projekter

 

 

Map Danmark A/S. Avedøre Holme, Hvidovre

 

Map Danmark er en grossistvirksomhed, der markedsfører papir og kartonprodukter til den grafiske branche. Virksomheden havde i forbindelse med en fusion behov for et nyt domicil. Det er præget af spændende arkitektur i fin harmoni med både omgivelser og funktion.

 

Bygherren stillede ultimative krav til nemme tilkørsels- og adgangsforhold for leverandører og kunder. Bekvemme læsseforhold er løst gennem fuldautomatiske porte, læssebroer og portsluser. Lager med 12 meters bygningshøjde til reoler for stabling af paller i 6 lag giver plads til hundredvis af paller på det 7.500 m2 store lager med tilhørende varemodtagelse og -forsendelse.

 

Salgsfunktionens kunderelaterede funktioner tilgodeses i de velindrettede kontorer. Alle kontorer har vinduer fra gulv til loft og gode lysindfald. Udvendig solafskærmning og et fuldautomatisk ventilationsanlæg, der afpasser ydelsen efter rummets belastning, sikrer et godt indeklima.

 

Map Danmark A/S har fået et moderne, repræsentativt hus med mange spændende detaljer til en rimelig opførelsespris. Prisen er afgørende for en erhvervsvirksomhed i konkurrence, og blev her holdt nede blandt andet fordi der overalt er brugt almindeligt anvendte byggematerialer men sammensat på en ny og spændende måde.

 

Byggeriet blev færdiggjort til tiden, til den aftalte pris og blev senere præmieret af Hvidovre Kommune.

 

Byggeriet blev udført i totalentreprise. Vagn Christensen Rådgivende ingeniører FRI varetog som bygherrerådgiver totalentrepriseudbuddet og alle forarbejder samt tilsynet med arbejdets udførelse.

 

Byggeriet i tal:
- 7.500 m2 højloftet lager
- 2.000 m2 administration
- Byggesum kr. 51 mio.

 

 

Lettershop Mailservice A/S. Avedøre Holme, Hvidovre

 

Lettershop Mailservice håndterer print, pakning, kuvertering og distribution af mere end 350 millioner fysiske forsendelser årligt. Dertil kommer et meget stort antal e-mails og sms-beskeder, som håndteres for kunderne.

 

6.000 m2 er fordelt på flere produktionsområder i bygningen. Ingen generende søjler og store spænd på mere end 30 m sikrer fleksibiliteten ved maskinopstillinger og senere flytninger, når produktionen kræver det.

 

Lettershop Mailservice har mange produktioner, der er påvirkelige overfor klimaforandringer. Ét produktionsområde er derfor nøje styret med affugtningsanlæg og temperaturregulering for præcis styring af klimaforholdene. Der er installeret mere end 30 ventilationsanlæg, som tilsammen behandler 1000.000 m3 luft.

 

I kontorerne kan den enkelte medarbejder selv regulere rumtemperatur og ventilations-forhold med henblik på optimal komfort - og energibesparelse. Lettershop Mailservice´s produktionsmaskiner drives af procesluft fra centralt placerede pumper. Procespumperne køles blandt andet af ventilationsanlæg og kan på sigt genbruge mere end 80 pct. af spildvarmen.

 

Byggeriets samlede udtryk er raffineret takket være en omhyggelig arkitektur, der skaber lethed og variation. Ved valg af overflader er der lagt vægt på nem daglig rengøring og vedligeholdelse. Granitgulve og loftplader i metal sikrer dette samt lang holdbarhed.

 

Dele af byggeriet blev afleveret før tid og budgettet blev overholdt

 

Byggeriet blev udført i totalentreprise. Vagn Christensen Rådgivende ingeniører FRI varetog som bygherrerådgiver totalentrepriseudbuddet og planlægning af alle forarbejder. Ved planlægningen blev der brugt meget tid på planpositionen. det er afgørende for en produktionsvirksomhed, at medarbejderne har logiske og korte afstande mellem kontorer, produktion og lager

 

Byggeriet i tal:
- 6.000 m2 Produktion lager
- 6.000 m2 Lager
- 2.000 m2 kontorer
- Byggesum kr. 65 mio.

 

 

Bilhuset Frederiksværk

 

Ombygning og udvidelse af det eksisterende salgsareal.

 

For KIA i Frederiksværk blev salgsarealet for nye og brugte biler renoveret og udvidet. Samtidig blev reservedele og administrationen ændret. Tag og facader på den eksisterende bygning blev renoveret, og lofthøjden i værkstedet blev øget.

 

Samlet byggeudgift 1,9 mio. kr. Arbejdet blev udført af lokal murermester & entreprenør-firma i hovedentreprise. Udførelsestiden ca. 6 måneder.

 

Vagn Christensen Rådgivende ingeniører FRI varetog planlægning og styring af opgaven:
- Arkitektprojekt
- Ingeniørprojekt
- Myndighedsbehandling og dispensationsansøgning
- Byggestyring og afholdelse af byggemøder

 

 

Store Søvang, Køge

 

Renovering af ældre palæejendom i italiensk arkitektur. Ejendommens tre etager med hver 320 m2 blev totalrenoveret. Blandt andet blev fundamenter og gulv i kælderen sænket for at øge lofthøjden. Samtidig med renoveringen blev der bygget nyt lager på 200 m2 i samme arkitektur som den eksisterende ejendom.

 

Vagn Christensen Rådgivende ingeniører FRI varetog planlægning og styring af opgaven for ejeren, en it-virksomhed der skulle anvende ejendommen som nyt domicil.

 

 

Fitnesscenter, Rødovre

 

Gammelt papirlager på 1.700 m2 blev renoveret og ændret til et nyt moderne fitnesscenter.

 

For ejeren af ejendommen, varetog Vagn Christensen Rådgivende ingeniører FRI planlægning og overordnet styring samt myndighedsbehandling af ombygningen.

 

Ombygningen omfattede blandt andet efterisolering af tag, nye lofter og installation af nyt fjernvarmeanlæg.